Hideget, meleget is kapunk a hétvégén

Általában gyengén felhős lesz az ég, de sok napsütés várható a hétvégén.

Északkeleten és az Északi-középhegység területén erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, ott néhol zápor, esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Éjszaka fokozatosan a Dunántúlra helyeződik át a felhőzet, de csapadék már nem valószínű.

Szombaton a Dunántúlon több gomolyfelhő, kevesebb napsütés várható, míg a Dunától keletre a fátyol- és gomolyfelhők mellett sokat fog sütni a nap. Csapadék nem valószínű. A szél fokozatosan északira, északkeletire fordul, az Észak-Alföldön és az Északi-középhegység déli részein ma délután egy-egy viharos széllökés sem kizárt. Szombaton a Tiszántúlon több helyen élénk lesz az északi, északkeleti szél, egy-egy erős lökés is előfordulhat.

Nyíregyháza, 2009. január 29.Szónok Tamás negyedéves történelem szakos hallgató és kedvese, Boros Bernadett élvezi a tavaszias napsugarakat a Nyíregyházi Főiskolán. Míg az ország nyugati felében tombol a tél, addig keleten napsütés és négy- hat fok volt a jellemző.MTI Fotó: Balázs Attila

MTI Fotó: Balázs Attila

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 13 és 18 fok között várható.

Vasárnap a változó felhőzet mellett elszórtan kisebb záporokra is számítani lehet, ezt követően túlnyomóan napos, csapadékmentes időre készülhetünk.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet vasárnap és szerdán 1 és 6, közte általában -2 és +2 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a vasárnapi 10, 13 fokról a hét közepére fokozatosan 16, 21 fok közé emelkedik.