Veronai buszbaleset - újabb részletek az elhunyt égési sérültről

Szerdán meghalt a veronai buszbaleset egyik, súlyos égési sérülésekkel kezelt sérültje, akit a budapesti Honvédkórházban ápoltak. Az elhunyt egy 40 körüli férfi.

Ma délben a Honvédkórházban elhunyt a legsúlyosabb égési sérült. Az orvosok küzdöttek az életéért, de testének 60 százaléka megégett – mondta Tamás Róbert, a Honvédkórház orvosigazgatója - mondta Tamás Róbert, a Honvédkórház orvosigazgatója.

Tamás Róbert, az MH Egészségügyi Központ-Honvédkórház orvosigazgatója sajtótájékoztatót tart 2017. március 22-én a kórházban, ahol meghalt délben a veronai baleset legsúlyosabb égési sérültje, a busz egyik utasa. MTI Fotó: Kovács Attila

Tamás Róbert, az MH Egészségügyi Központ-Honvédkórház orvosigazgatója sajtótájékoztatót tart 2017. március 22-én a kórházban, ahol meghalt délben a veronai baleset legsúlyosabb égési sérültje, a busz egyik utasa (MTI Fotó: Kovács Attila)

A 40 év körüli férfi halálát többszervi elégtelenség és tüdőgyulladás okozta. Az orvosigazgató közölte, hogy az elhunyt nem a busz vezetője volt, hanem a jármű egyik utasa.

Kérdésekre válaszolva közölte: egy nagyon súlyos koponyasérültet ápolnak még a kórházban, az ő állapota stabilnak mondható, lehet vele kommunikálni, de még idegsebészeti műtét vár rá.

Január 20-án történt a tragédia

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító busz, a balesetben tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. A halálos áldozatok földi maradványait szombaton szállították haza.

A veronai buszbaleset Honvédkórházba került négy sérültje közül ketten már korábban elhagyhatták az intézményt.