Fokozott a rendőri jelenlét Kiskunhalason a szökevény migránsok miatt

Még mindig nagy erőkkel keresi a rendőrség azt a két illegális bevándorlót, akik csütörtökön délután szöktek meg a kiskunhalasi idegenrendészeti őrzött szállásról. Illegális bevándorlók több csoportja is meg akart szökni az intézményből, de a rendőrök és a fegyveres biztonsági őrök többségüket feltartóztatták. Egy marokkói és egy algériai férfi átjutott a kerítésen, majd elmenekült. A közmédia tudósítója azt közölte: nagy erőkkel van jelen a rendőrség Kiskunhalason.

Vastag rácsok vannak az ablakon, és több méter magas kerítés védi a Fazekas Mihály utcai kiskunhalasi őrzött szállást. Itt tartózkodnak azok a bevándorlók, akik kiutasításra várnak, mert – például – bűncselekményt követtek el. Innen próbáltak meg csütörtökön bevándorlók megszökni: egyszerre több helyen próbáltak átmászni a kerítésen, hogy megosszák az őrök figyelmét.

Végül legtöbbjüket sikerült megfékezni, de ketten átjutottak a kerítésen és elszöktek. Üldözésük közben az egyik biztonsági őr könnyebben megsérült. A rendőrség nagy erőkkel keresi az elszökött bevándorlókat.

A helyieket teljesen megdöbbentette mi történt: egy középkorú férfi arról beszélt a Híradó kamerája előtt, hogy az eset „félelmet kelt az emberben”, és nem mindegy, hogy kikkel élnek együtt a helyiek.

A rendőrség fényképet is közölt a marokkói és az algériai állampolgárságú bevándorlókról, és azt kéri, ha bárkinek információja van a szökött bevándorlókról, az jelentkezzen.

kiskunhalasi migránsok

 

Megnyugtatja a város lakóit a rendőri jelenlét

A közmédia tudósítója helyszíni bejelentkezésében elmondta: a városban fokozott a rendőri jelenlét: ha kell, autókat is megállítanak, és igazoltatják a benne ülőket. Mint elmondta, a helyieket megnyugtatja a rendőrök jelenléte, de többen úgy fogalmaztak, hogy még így is félnek, és jobban védik az értékeiket. Hozzátette: egyes vélemények szerint a két szökevény már régen elhagyta a várost.

Többször balhéztak már a migránsok

Kiskunhalason nem ez volt az első ilyen eset. Tavaly nyáron a, őrzött befogadóállomásról csaknem tíz migráns szökött meg.

Ezen kívül több alkalommal is dulakodások és tüntetésektől volt hangos a város: a nyáron csoportosan lázadtak a bevándorlók, hol az internethasználat korlátozása miatt, máskor pedig szabadságot és nyitott tábort követeltek. De olyan eset is előfordult, amikor a bevándorlók csoportosan támadtak rendőrökre.