Elég skandinávos a Tökéletes gyilkos - már nézhető a trailer

Hamarosan a mozikban az új magyar krimi, Pacskovszky József új mozijának trailere reménykeltően hátborzongató.

Hosszas, éveken át tartó munka volt, amíg Pacskovszky József filmrendező és testvére, Pacskovszky Zsolt író a Tökéletes gyilkos alapötletétől eljutott a forgatókönyvig.

Zsoltot íróként nagyon érdekelte, hogy a műfaj, ami Skandináviában olyan jól működik, működhet-e a magyar miliőben is. Nagy kihívás volt komolyan vehető magyar rendőrfigurákat teremteni, megtalálni azt az „elemeltségi” fokot, amikor nem esnek le a vászonról a figurák, a hitelesség érzetét keltik. A szerzőpáros azt szerette volna elérni, hogy ha a filmre egy dán, angol, francia néző ül be, akkor egy egyetemesebb zsaruképre ismerjen a rendőrfigurákban, akik mindeközben magyar sorsok hordozói.

Az Angel szerepét alakító Szabó Kimmel Tamás, a Liza szerepét alakító Hábermann Lívia, a Kamenár szerepét alakító László Zsolt és az Ormos szerepét alakító Szabó Győző (b-j) Pacskovszky József A tökéletes gyilkos című filmjének forgatásán Budapesten 2015. november 5-én. MTI Fotó: Kallos Bea

Szabó Kimmel Tamás,  Hábermann Lívia,  László Zsolt és Szabó Győző (b-j) Pacskovszky József A tökéletes gyilkos című filmjének forgatásán  (MTI Fotó: Kallos Bea)

Ez a krimi nem akciófilm, hanem lélektani krimi, amiből azonban nem hiányoznak az akció elemek sem. A film várhatóan májustól látható a mozikban, a trailer pedig mostantól nézhető.
Az alkotókkal készült korábbi interjúnkat a Tökéletes gyilkos linkjére kattintva olvashatják el.