Busztragédia: még mindig pszichológusok segítik a diákokat

Nehéz időszakon van túl a Szinyei Merse Pál Gimnázium, sok diák és tanár hunyt el Veronánál. Van olyan gyerek, aki azóta is őrizget egy-egy csokipapírt vagy vizes flakont csak azért, mert olyan gyerektől kapta, aki meghalt a buszon. Hétfőn emlékestet rendeznek a Thália Színházban.

Hosszabb idő telt már el a busztragédia óta, úgy érezzük, hogy normálisabb mederben folyik már a tanítás és jobb munkatempóban tudunk dolgozni. Azokban az osztályokban ugyanakkor, amelyekben történt haláleset, érezhető a diákokon a tragédia nyoma, az emlékek dédelgetése. Valószínűleg egy darabig ez nem is múlik el – mondta Tóth Gábor, az iskola igazgatója az M1 Ma reggel című műsorában.

Hozzátette: a kezdetektől fogva a mai napig pszichológusok segítik a diákokat az iskolában. Az intézményben két szakember áll készenlétben, bármikor fel lehet őket keresni. A gyerekek a szabadidejükben, a szünetekben élnek is ezzel.

Kitért arra is, hogy hétfőn ünnepélyes jótékonysági emlékestet tartanak a Thália Színházban, Ezen a gimnázium volt diákjai lépnek majd fel, a másfél órás programban 19 művészeti alkotást láthat a közönség. A fellépők közt lesz Kanda Pál, Fenyő Iván és Dolák Saly Róbert is. Az emelkedett esttel kívánnak méltó módon megemlékezni – mondta.