Fellépnél te is a Sziámival a Szigeten?

Országos középiskolai dalfeldogozó pályázatot hirdetett a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar az egyik daluk kapcsán.A Szeretni még szám bármilyen formában történő, videóra rögzített feldolgozását várják a diákoktól.

„Jó volna szeretni még, bár nem tudjuk, hogy szeretni mért jó…” – így szól a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar egyik kedvenc dala. Ezt a dalt dolgozták fel a tatabányai Árpád Gimnázium diákjai a zenekar ottani fellépésekor. Meglepetésként egy szál gitárkísérettel adták elő a számot, amelynek aztán videofelvételét elküldték az együttesnek. Miután a zenekar hamarosan két budapesti iskolából is kapott hasonló videót, elhatározták, hogy a dalra országos középiskolai feldolgozásversenyt hirdetnek: Fel! Dolgozás! Szeretni még címmel.

A Szeretni még című szám bármilyen formában történő, videóra rögzített feldolgozását várják a diákoktól. Nincsenek műfaji megkötések. A videó például tartalmazhatja a Szeretni még kórusváltozatát, egy szál gitáros, ritmushangszeres vagy billentyűs kísérettel előadott verzióját, rock- vagy akusztikus zenekari, opera- vagy bármilyen egyedi verziót. A szövegnek az eredeti énekdallammal kell elhangoznia.

Nincs nevezési díj, csupán annyi a jelentkezés feltétele, hogy középiskolás korú (14-19 éves) diákok adják elő a dalt magyar nyelven. A határon túl élők jelentkezését is szívesen és azonos feltételekkel várják.

Feldolgozásotokat a YouTube-ra kell feltölteni, annak linkjét átküldeni az andfriends.szeretnimeg@gmail.com címre. A levél tárgya legyen SZERETNI MÉG, valamint a készítőket kell feltüntetni a levélben. A beküldési határidő: 2017. április 30.

A legjobban sikerült feldolgozások értékes díjakban részesülnek: Roland GO:KEYS szintetizátor; nagy értékű egzotikus Cserépváros kézihangszer-összeállítás, egy kétnapos osztálykirándulás költségeinek fedezése, 4 db heti bérlet a Sziget Fesztiválra, 4 db heti bérlet a VOLT Fesztiválra, egyéves állandó belépő a Müller Péter Sziámi AndFriends koncertjeire, a legjobban megszólaló zenekar stúdiófelvételt és lyric videóklipet készíthet, amelyhez fellépési lehetőség is társul  a Müller Péter Sziámi AndFriends Sziget Fesztivált záró koncertjén.

A zsűri a zenekar tagjaiból, illetve szakmai résztvevőkből kerül ki, akik kakukktojás különdíjban részesítik a korosztályon kívül eső (idősebb vagy fiatalabb) pályázóktól érkező munkák legkiválóbbját.