Ingyenes segítséget kapnak a vidékfejlesztésre pályázók

Bővültek a Széchenyi Programiroda térítésmentes szolgáltatásai, a vidékfejlesztési forrásokra pályázók ingyenes tájékoztatást és fejlesztési tanácsadást kaphatnak - közölte a Miniszterelnökség.

A tájékoztatás szerint a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) szakértői mostantól a Széchenyi Programiroda megyeszékhelyi irodáiban ingyenesen bemutatják a vidékfejlesztési pályázatokat, segítenek választani a fejlesztési lehetőségek közül. A Miniszterelnökség indoklása szerint a vidékfejlesztési források gyorsabb lehívása és a pályázás könnyítése érdekében vezették be a szolgáltatást.

A Miniszterelnökség alatt működő programiroda a legnagyobb állami fejlesztéspolitikai tanácsadó vállalat Magyarországon, 60 ügyfélszolgálati ponton, több mint 180 tanácsadóval áll a pályázók rendelkezésére.

A Miniszterelnökség közölte azt is, hogy felfüggeszti a kertészeti gépbeszerzésre kiírt pályázatot a rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt. A kiírásra eddig 27 milliárd forint igény érkezett.

A pályázatra a mezőgazdasági termelők, illetve csoportjaik 2017. január 6-tól kezdhették meg támogatási kérelmeik benyújtását. A felfüggesztésről és a pályázati felhívás részleteiről a palyazat.gov.hu honlapon olvasható bővebb tájékoztatás.