Nyilvánosságra hozták a felvételt, melyen Harrison Ford majdnem utasszállítónak ütközik

A 73 éves színész február 13-án tévesztette össze a lesszállópályát a gurulópályával.

Már elérhető az interneten az a felvétel, melyen Harrison Ford “kis híján” összeütközött egy Boeing utasszállítóval 110 utassal a fedélzeten. A videón két szögből is megmutatják, milyen közel volt egymáshoz a két gép, bár a korábbi hírek, látva az esetet, kissé talán túlzóak. Ezzel a Légiközlekedési Szervezet is egyet ért, éppen ezért múlt héten a vizsgálatot is felfüggesztették.

A színész egymotoros repülőgépe február 13-án éppen megkapta a leszállási engedélyt az Orange County-beli John Wayne repülőtér 20 L-es számú kifutópályájára, melyet az Indiana Jones sztárja összetévesztett egy gurulópályával, melyen a Boing tartózkodott épp.

“Ez egy utasszállító gép alattam?” – kérdezte gyorsan Ford a légirányítást. A sztár végül éppen hogy elszállt az utasszállító felett, amely ezután pár perccel útnak is tudott indulni Dallasba.

A légiforgalmi irányítás szerint a színész egyértelmű utasításokat kapott, azt pedig, hogy a gurulópályára tette le kisgépét azzal súlyosan megsértette a biztonsági előírásokat.

Harrison Ford bizonyára félreérthette az utasítást, de ez a kis malőr a végén a pilótaengedélyébe is kerülhet.