Fidesz: nem lesz választási költségvetés

Szerdán tartott évadnyitó beszédet Orbán Viktor a Fidesz frakciója előtt, és ebben a miniszterelnök beszélt arról az öt kihívásról, melyekre 2017-ben választ kell adni – jelentette ki Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Hozzátette: beszéltek a migrációs kérdésről, külföldiek magyarországi ügynökszervezeteiről, az átláthatóság megteremtéséről, az adócsökkentés, a rezsicsökkenté és a munkahelyteremtés folytatásáról és megvédéséről.

Rogán Antal kabinetminiszter kommunikációs helyzetértékelést tartott, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pedig a költségvetésről beszélt.

Mint mondta: terveik szerint júniusig elfogadják a 2018-as költségvetést. Ez nagy biztonságot ad az országnak, az embereknek, a gazdaság szereplőinek – szögezte le.

Szél Bernadett, az LMP frakcióvezetőjének felvetésére, miszerint választási költségvetés készülhet jövőre, úgy reagált: 2018-ban valóban lesz választás, de amikor a költségvetést készítjük, nem ezt a szempontot vesszük figyelembe. Amikor 2013-ban költségvetést készítettünk, ugyanezt mondták ugyanezek az emberek. Aztán nem az lett, hanem 2014 is nagyon szép gazdasági eredményeket hozott. A költségvetést nemhogy tartani és teljesíteni tudtuk, hanem jobb eredmények lettek, mint gondoltuk – hangoztatta.

Mi nem úgy gondolkodunk, ahogy ők. Amikor a szocialisták kormányoztak, ott aztán volt választási költségvetés. Úgy átvertek mindenkit, hogy csak na. Mi egészen másképp dolgozunk – fogalmazott.