Kiteregetett a rendőrség: épelméjű az elfogott Hitler-hasonmás

Még mindig őrizetben van a héten elfogott Hitler-hasonmás, aki a náci diktátor népszerűsítésével alaposan kihúzta a gyufát Braunau városában. A férfiról azóta kiderült, hogy épelméjű, büntetlen előéletű, ráadásul a politikai karrier gondolatával is kacérkodott.

Az elmúlt két hét alatt özönlöttek a Hitler-bajszos férfiról készült képek a közösségi médiára, így a rendőrség is úgy döntött, hogy ideje közbelépni. Miután őrizetbe vették és kihallgatták,  mindenki egy dologra volt kíváncsi: épelméjű a magát Harold Hitlernek nevező, náci jelmezben kóborló 25 éves?


A rendőrség csütörtökön árult el részleteket “Harold” vallomásáról: a férfi még sosem akasztotta össze a bajszát a hatóságokkal, épelméjű, ráadásul politikai karrierre vágyott. Úgy gondolta, hogy Münchenben próbál szerencsét, de mivel kifogyott a pénzből, birodalmi vágyait is fel kellett adnia. Így Braunauban ragadt, és be kellett érnie a “kétköznapi szerepléssel”.  Egy helyi bárban kortyolgatott színtiszta osztrák csapvizet és Hitler szülőházánál is pózolt.

Az ügyészségen az is elhangzott, hogy 1-től 10 évig tartó börtönbüntetéssel is sújthatják, mivel a férfi valóban komoly Hitler-fanatikus, nem csak karneválszezonra kölcsönözte magának náci alteregóját.

“Harold” egyik ismerőse azt is elárulta egy helyi lapnak, hogy a férfi abbahagyta a művészeti főiskolát, és külön színészórákat vett. Megpróbálta tökélyre vinni Hitler mozgáskultúrájának elsajátítását, mellyel a börtönben is vélhetően nagy “sikert” arat majd.