Smaragzöld szerelem: “...azt mondják hegedű a nő, a férfi játszik rajta…”

Néha megpihenhetünk a szerelemben, néha pedig átélhetjük, hogy szerelmesnek mennyire is nehéz lenni. Mindannyiunknak mást és mást jelent ez az állapot, és mégis mindannyiunkból ugyanazokat az érzéseket csalhatja elő egy koncert a szerelemről. Voith Ágival, Hernádi Judittal, Varga Izabellával, Bodrogi Gyulával és Jordán Tamással.

Jordán Tamás, a Smaragzöld szerelem című verskoncert egyik fellépője elég idősnek gondolta már magát, hogy azt hihesse, mindent tud a nőkről és a női lélekről. Menet közben kellett rájönnie arra, hogy eddig óriási tévedésben élt. “Mert mennyi minden van egy női lélekben, amivel mi férfiak nem igen törődünk, sőt egyenesen terhes nekünk. És most, hogy itt vannak előttem ezek a versek, rájöttem, hogy egyet tudok érteni velük és gazdagabb leszek általuk. Olyan plasztikusan és gyönyörűen beszélnek a szerelemről, a női lélekről, amiről ugyan sejtettem, hogy benne vannak a nőkben, de ilyen bizonyossággal még soha nem tapasztaltam.”

Jordán Tamás. Fotó: youtube

Jordán Tamás. Fotó: youtube

Az előadáson megszólaló számok szövegét egy verseskötet adta, dr. Károlyi Hortenzia költeményeihez pedig Döme Zsolt zeneszerző komponált zenét. S hogy az igaz szerelem életre kelhessen a verseken és a zenén keresztül, arról egy Aranycsapat gondoskodik majd a Kongresszusi Központban, olyan színészekkel és művészekkel, mint Bodrogi Gyula, Voith Ági, Jordán Tamás, Hernádi Judit, Horváth Charlie, Varga Izabella, Harsányi Gábor és Horányi Juli.

A koncert az alkotók valójában tisztelegnek a szerelem, a férfi-női kapcsolat, az érzelmek igazi megélése előtt, vagy ahogy Bodrogi Gyula mondja játékosan ránk kacsintva, amikor egy férfinak már nincs annyi ereje, hogy egy nőbe szerelmes legyen, akkor magába a szerelembe szerelmes.

Smaragzöld szerelem – verskoncert a Budapest Kongresszusi Központban
2017. február 19-én 19.00