Díjat javasolnak a veronai busztragédia életmentőinek

Életmentő díjat javasolnak a Szinyei Merse Pál Gimnázium volt diákjai azoknak, akik életük kockáztatásával mentették az embereket a veronai buszbalesetben. Az online petíciót eddig csaknem ötezren írták alá.

Az olaszországi Verona közelében január 20-án éjjel szenvedett balesetet a Pizolit Személyszállító Kft. autóbusza, amelyen többségben fiatalok, a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, valamint volt diákok, tanárok, szülők is utaztak. A szerencsétlenségben tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek.

A túlélők beszámolói alapján többen az életük kockáztatásával vagy feláldozásával mentették meg társaik és tanítványaik életét.

A Szinyei Merse Pál Gimnázium volt diákjai ezért aláírásgyűjtést indítottak: azt szeretnék, ha a hősként viselkedő áldozatokat életmentő díjjal tüntetnék ki.

A petíciót eddig csaknem ötezren írták alá.

A sérültek közül négyen vannak még továbbra is kórházban. Egy házaspárt a budapesti Honvéd kórházban ápolnak. Két másik túlélőt pedig a veronai kórházban kezelnek. Egyikük – valószínűleg a sorőr – még mindig kómában van. Másikukat- egy harminc éves férfit a héten felébresztették a mesterséges kómából.

Az ő hazaszállításáról hamarosan döntenek.