Bánki: Szerecsenmosdatásnak tűnik az MSZP reakciója

A gazdasági bizottság fideszes elnöke szerint szerecsenmosdatásnak tűnik Szanyi Tibor MSZP-s EP-képviselő nyilatkozata, hiszen az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 4-es metró beruházásáról szóló jelentésében elsősorban az MSZP-hez és az SZDSZ-hez köthető szálakat firtat.

Bánki Erik a Kossuth Rádió 180 perc című szerda reggeli műsorában azt mondta, lehet bagatelizálni a jelentést, de egy komoly európai uniós szervezet jelentéséről beszélünk, megalapozatlanul, légből kapott állításokat nem fognak leírni.

Budapest, 2016. május 2. Bánki Erik, a Fidesz vezérszónoka felszólal a 2007-2013 közötti időszakban Magyarországnak járó uniós források felhasználásáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. május 2-án. Balról Csizi Péter fideszes képviselő. MTI Fotó: Kovács Tamás

Bánki Erik. MTI Fotó: Kovács Tamás

A fideszes politikus elmondta, az OLAF-jelentéssel jövő heti szerdai ülésén foglalkozik a gazdasági bizottság.

Bánki Erik közölte, Tarlós István főpolgármester jelezte, hogy mindenben együttműködik, és a héten minden olyan anyagot, szerződést megkapnak a Fővárosi Közgyűléstől, ami a témában fellelhető.

A gazdasági bizottság elnöke úgy vélte, kizárt, hogy Demszky Gábor korábbi főpolgármester politikai felelőssége ne álljon meg.

Kapcsolódó tartalom