Az európaiak több mint fele véget vetne a bevándorlásnak

Az európaiak több mint 55 százaléka szerint meg kellene állítani a muszlim többségű országokból érkező bevándorlást – derül ki a brit Chatham House kutatásából.

Több mint 10 ezer ember vett részt a felmérésben, összesen 10 országból. Az átlagos 55 százalék mellé, aki megállítaná a bevándorlást, 25 százalék nem tudott dönteni, míg 20 százalék folytatná.

A kutatás készítője felhívta a figyelmet, hogy egyetlen országban sem lépte túl a 32 százalékot azok aránya, akik szerint folytatni kellene a bevándorlást.

Egyértelmű következtetésként vonják le, hogy a 2015 óta zajló, milliós nagyságrendű illegális bevándorlás komoly frusztrációt okoz a keresztény európaiak körében.

Földközi-tenger, 2017. január 27. Olaszországba igyekvő afrikai illegális bevándorlók gumicsónakjukon arra várnak, hogy a Proactive Open Arms nevű nemzetközi nem kormányzati szervezet aktivistái kimentsék őket a Földközi-tengeren, 22 mérföldre a líbiai Zumarah partjaitól 2017. január 27-én. (MTI/AP/Emilio Morenatti)

Földközi-tenger, 2017. január 27.
Olaszországba igyekvő afrikai illegális bevándorlók gumicsónakjukon arra várnak, hogy a Proactive Open Arms nevű nemzetközi nem kormányzati szervezet aktivistái kimentsék őket a Földközi-tengeren, 22 mérföldre a líbiai Zumarah partjaitól 2017. január 27-én. (MTI/AP/Emilio Morenatti)

A legnagyobb elutasítottság Lengyelországban, Ausztriában, Magyarországon és Belgiumban van, de még a legalacsonyabb értéket mutató Spanyolországban is valamivel több mint 40 százalékkal adja a többséget.

chatham

Szintén felhívják a figyelmet, hogy a bevándorlás elutasítása az életkorral jellemzően együtt növekszik.