Magyar szálloda a világ legjobbja

Magyar szálloda lett a legjobb a világon. Egy utazási oldal indított versenyt, ahol maguk az utazók választották meg a legjobbakat. A budapesti Ária hotel valóban különleges: a zenére épít. Az épületszárnyak egyes stílusokat, a szobák pedig zenészeket ünnepelnek. A magyar szálló még a maldív-szigeteki luxushoteleket is maga mögé utasította.

Már az ajtóban ez a zongorabillentyűket formáló padló fogadja a vendégeket. Ezen elindulva látható, hogy itt minden a zenéről szól.

A csaknem két éve nyílt Aria Hotel Budapest nem véletlenül lett a világ legjobb szállodája.

Az Aria Hotel Budapest belvárosában a Szent István-bazilika szomszédságában 2017. január 24-én. A New Yorkban megrendezett TripAdvisor Travelers’ Choice Awards versenyen a Világ legjobb szállodája díjat nyerte el a másfél éve nyílt hotel, amely a Library Hotel Collection csoport tagja. Balra a magyar fejlesztésű Bogányi-zongora, Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész hangszere. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Az Aria Hotel Budapest belvárosában a Szent István-bazilika szomszédságában 2017. január 24-én. A New Yorkban megrendezett TripAdvisor Travelers’ Choice Awards versenyen a Világ legjobb szállodája díjat nyerte el a másfél éve nyílt hotel, amely a Library Hotel Collection csoport tagja. Balra a magyar fejlesztésű Bogányi-zongora, Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész hangszere.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

 

Az egykori bérpalota Európában is egyedülálló. A zenei tematikára épülő ötcsillagos hotel különlegessége, hogy a négy épületszárny mindegyike különböző zenei stílust képvisel.

A szobákban pedig egy-egy legendás zenésszel találkozhatnak a vendégek.

A lakosztályok berendezése és a zenei aláfestés is tükrözik az adott műfajt. A kortárs zenei részlegen például Michael Jackson alakja jelenik meg.

A klasszikus zenei szárnyban pedig Liszt Ferenc portréját láthatják a vendégek.

De a látogatók szívesen szállnak meg a hotel klasszikus zenei vagy a dzsessz tematikájára épült részében is.

Az épület és szobák a századfordulót idézik, de a hotelben helyet kapott egy Bogányi Gergely zongoraművész által tervezett, modern, áramvonalas zongora is.

Ez egy igazi egymásra találás volt, mondhatnám, hogy szerelem első látásra, és ez nem csak úgy igaz, hogy megvalósult a két projekt és eggyé lett, hanem hát él is, tehát minden nap zongoristák játszanak rajta, és nagyon sok lehetőséget ad, újabb és újabb bemutatkozásra – nyilatkozta Bogányi Gergely, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész.

A tetőteraszról pedig a Szent István-bazilika panorámája látható. A világ legnagyobb turisztikai weboldalán a vendégek 340 hotel közül választották ezt a szállodát a legjobbnak.

Az értékelések közül legtöbben a gyönyörű kilátást emelték ki, valamit a szolgáltatások színvonalát és a barátságos fogadtatást.

an-e preferált zenei előadó, ha lehetséges, akkor ilyen szobába is csekkolunk be a vendégeket. onnantól kezdve körbevisszük a vendégeket az egész házban, bemutatunk a szolgáltatások és nagyon közel állunk hozzá, nem csak a recepciósok stb. hanem a menedzsment szinten is nagyon közel állunk a vendégeinkhez – magyarázta Mario Magalhaes, az Aria Hotel igazgatója.

Kiss Róbert Richard, turisztikai szakújságíró azt mondta: világszerte egyre kedveltebbek azok, a hotelek, amelyek valamilyen téma köré épülnek.

Most Európában nagyon sok olyan szálloda épült az elmúlt nyolc-tíz , tizenöt évben, amelyek egy kicsit az európai ízlésnek is jobban megfelelnek, visszafogottabbak és mégis egy-egy témára koncentrálnak. Ezeket megszeretik hamar az emberek, hiszen tudják, mire számíthatnak, érdekesek és egy plusz élményt nyújthatnak az ott töltött éjszakán kívül – tette hozzá.

A magyar hotel például olyan egzotikus országok szállodáit utasította maga mögé, mint például Indonézia, Spanyolország, Olaszország, Costa Rica vagy a Maldív-szigetek.