Hihetetlen az érdeklődés a magyar pavilon iránt Berlinben

Nem a GMO-val kell a vízhiányt enyhíteni, jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki szerint Berlinben ismét kiderült, jó minőségűek a magyar agrártermékek. A berlini Zöld Hét tapasztalatairól, valamint a GMO-kérdésköréről az M1 aktuális csatornán nyilatkozott a miniszter.

A berlini Zöld Hét az egészséges, jó minőségű élelmiszerekről szól, így a magyar termékekről is, amelyek mentesek a GMO-tól – jelentette ki Fazekas Sándor. A miniszter szerint hihetetlen érdeklődés kísérte a magyar pavilont, vasárnap köszöntötték a százezredik látogatót.

Nem megoldás a GMO

Fazekas elmondta: a Zöld Hét alatt tüntettek a GMO ellen, sokan örömmel fogadták a magyar filozófiát, és gazdáktól kezdve politikusokig gratuláltak a magyar állásponthoz. Kijelentette: a GMO nem lehet csodaszer. Úgy fogalmazott: inkább szárazságtűrő fajták és hatékonyabb technikákkal kell alkalmazkodni.

Pozitív utóhatás

Arra számít Fazekas Sándor, hogy megmarad a vásár pozitív hatása, és ez a magyar termékek iránit keresletben is meg fog mutatkozni, hiszen a legutóbbi, 8 évvel ezelőtti szereplés után 80 százalékkal megnövekedett a magyar termékek németországi exportja.

Berlin után Budapest: kezdődik az idei Agromashexpo

Az Agromash az egyik legnagyobb magyar szakkiállítás, szőlészettől az agrárgépshow-ig minden van, de egyben egy nagy közösségi esemény is, hiszen tízezer látogatóra számítunk, 300 kiállító 10 ezer négyzetméteren várja az érdeklődőket – foglalta össze a szerdán kezdődő szezonyitó kiállítás főbb ismérveit a földművelődésügyi miniszter.