Ujjakra veszélyes az IKEA strandszéke, ezért visszahívják azt

Visszahívja a MYSINGSÖ strandszékeket leesés, illetve az ujjak becsípődésének veszélye miatt az IKEA. A svéd lakberendezési cég szerint több esetben sérüléssel járt a bútor használata.

Közleményében az IKEA arra kér mindenkit, hogy amennyiben 2017 februárja előtt vásárolt MYSINGSÖ strandszéket, vigye vissza a terméket a legközelebbi IKEA áruházba, ahol visszakapja a teljes vételárát.

Mint írják, a strandszék levehető huzatának mosása után, amennyiben rosszul szerelik össze a terméket, felmerül a leesés, illetve az ujjak becsípődésének kockázata. Az IKEA öt olyan esetről értesült, amikor  emiatt a MYSINGSÖ strandszékek használat közben összedőltek.

A visszahívott strandszék fehér színben. Fotó: IKEA/Cafe PR

A visszahívott strandszék fehér színben. Fotó: IKEA/Cafe PR

Mind az öt esetben ujjsérülés történt, ebből három baleset körömsérüléssel járt. Az említett sérülések Finnországban, Németországban, az Egyesült Államokban, Dániában, illetve Ausztráliában történtek.

A balesetekről értesülve teljes körű vizsgálatot kezdeményeztek – írták. Hozzátették: az eredmények ismeretében módosították a termék szerkezetét, tovább csökkentve ezzel a helytelen összeszerelés és az abból fakadó balesetek előfordulásának kockázatát, az új tervezésű  termékek várhatóan 2017 februárjától kaphatók az IKEA áruházakban.

Kiemelték: a termékek cseréjéhez, illetve a teljes vételár visszatérítéséhez nem szükséges a vásárlást igazoló blokk bemutatása. További részletek elérhetők a www.IKEA.hu weboldalon vagy az ingyenesen hívható +36-1-460-31-60-as telefonszámon. A cég elnézést kér az esetleges kellemetlenségekért.