A Fidesz jelöltje nyerte az időközi polgármester-választást Csaholcon

Al-Syed Katalin, a Fidesz jelöltje nyerte a vasárnap tartott időközi polgármester-választást Csaholcon - közölte a település jegyzője az MTI-vel.

Bodóné Bartha Beáta elmondta, az 578 választásra jogosultból 362-en adták le voksukat, öt szavazat érvénytelen volt. A nagyobbik kormánypárt jelöltje – a korábbi polgármester felesége – Al-Syed Katalin 182 szavazatot szerzett, a második helyen a független Bócsi Tamás végzett 175 vokssal. Tóth Péter Pálra, a Magyar Munkáspárt jelöltjére nem érkezett szavazat.

Az időközi polgármester-választást azért kellett megtartani a csaknem hatszáz lelkes szatmári községben, mert tavaly szeptemberben elhunyt a települést addig vezető Al-Syed Isam (Fidesz-KDNP).

Müller József lett Bácsszentgyörgy polgármestere 

Az eddigi alpolgármester, Müller József (független) kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi időközi polgármester-választáson, így ő lett a Bács-Kiskun megyei Bácsszentgyörgy polgármestere – közölte a jegyző az MTI-vel.

Süke Amália elmondta, Müller József 41 szavazatot szerzett. A két további független jelöltre, Tóth Jánosra 39-en, míg Lovrity Ferencre 5-en voksoltak. A Magyar Munkáspárt színeiben induló Kalapos Mária nem kapott szavazatot, egy voks pedig érvénytelen volt.

A szavazóköri jegyzékben 150 választópolgár szerepelt, közülük 86-an jelentek meg a helyi művelődési házban kialakított szavazókörben.

Müller József már volt korábban Bácsszentgyörgy polgármestere, és 2014-ben is indult a tisztségért, de akkor a szavazatok 37 százalékát sikerült megszereznie Szűcs Gergellyel szemben, aki a voksok 63 százalékával lett a település vezetője.

Az időközi választásra azért volt szükség, mert Szűcs Gergely (független) tavaly szeptemberben lemondott tisztségéről.