LMP: „politikai földrengés” Trump beiktatása

A Lehet Más a Politika társelnöke szerint az olyan "politikai földrengések", mint Donald Trump pénteki beiktatása az Egyesült Államok elnökének, mindig választás elé állítják a polgárokat.

Szél Bernadett az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, az emberek “vagy az elit elitellenesnek álcázott harcát választják, vagy a valódi változást, a politikai és a gazdasági élet szabályait alapjaiban megváltoztatni kívánó rendszerkritikus erőt”.

Az ellenzéki politikus azt írta: mindenki érdeke, hogy Magyarországon “az utóbbi ideje jöjjön el”. Az LMP erre készül, és ilyen, valódi rendszerkritikus alternatívát kíván nyújtani az országnak – tette hozzá.

A 21. század korábban ismeretlen kihívásokat támaszt a társadalmak elé: a védtelenné váló közösségeknek a politikusok új generációját kell életre hívniuk.

A mai világban a régi megoldások nem működnek, és a régi politikusok sem járhatnak sikerrel. Magyarország is csalódott a politikusaiban, az LMP éppen ezért kínálja fel az elitváltás lehetőségét az embereknek – olvasható a közleményben.