Így készülnek a beiktatásra a leendő First Lady szülővárosában

Kihasználva a pillanatnyi rivaldafényt, a városka programokat szervez turisztikai és idegenforgalmi szakembereknek, illetve újságíróknak abban bízva, hogy jobban megismertethetik magukat a világgal.

Az új amerikai elnök felesége, Melania felé Szlovéniából áradó szeretet nem régi keletű. Az amerikai választási kampányban a kis európai ország politikusai többnyire Hillary Clintonnak szurkoltak. A bulvársajtó pedig kevéssé hízelgő történeteket közölt az új amerikai First Ladyről, aki 1970-ben a szlovéniai Sevnicában született.

cimg9556

Melania Sevnicában járt általános és középiskolába, de amikor felvételizett a ljubljanai egyetem építészeti karára, a szlovéán fővárosba költözött. Ott csábította el a divatszakma, így tanulmányait már nem fejezte be. Milánóba majd Párizsba, ahonnan már egyenes út vezetett az Egyesült Államokba. 2000-ben ott ismerkedett meg Donald Trumppal.

A szlovénok már arról beszélnek, hogyan húznak majd hasznot abból, hogy országukban született az új First Lady, aki Melanija Knavs néven látta meg a napvilágot, és csak később németesített Melania Knaussra, mert az jobban csengett a modell szakmában.

Bornemissza Tamás a festői szépségű városkából jelentkezett be a Ma reggel műsorában, ahol elmondta Melania ugyan tart némi kapcsolatot szülővárosával, de Sevnica számára fájó, hogy közel sem olyan szorosat, mint amennyire ők szeretnék. Ma már Melania egész családja New Yorkban él.

Szlovéniában vannak,  akik úgy gondolják, Melania Trump helyzetéből adódóan eljuttatja majd országukat egy olyan pozícióba, amiben gazdaságilag felfejlődik és nagyabb nemzetközi súlya lesz, mint most. A szkeptikusok ugyanakkor azt mondják, hogy semmi másról nincs szó csak egy házasságról és arról, hogy egy Szlovéniában született hölgy Amerikában First Lady lesz, amihez nem kell túlzott elvárásokat fűzni – számolt be róla a tudósító.

Lelkes szlovén újságírók azt is kiderítették, hogy Donald Trump egyetlen egyszer ugyan, de már járt Szlovéniában, még 2002-ben. A városi legenda szerint mindössze négy órát töltött el az országban, hogy együtt vacsorázzon felesége szüleivel. Az étteremből távozva megszólította a személyzetet, hogy mondjanak egy összeget, mert tetszik neki a hely, szívesen megvenné.

Kihasználva a pillanatnyi rivaldafényt, a városka programokat szervez turisztikai és idegenforgalmi szakembereknek, illetve újságíróknak abban bízva, hogy jobban megismertethetik magukat a világgal. Ma délelőtt például buszos városnéző túrát indítanak az említett szakembereknek.