Donald Trumpot is dalra fakasztotta Lee Greenwood countryénekes slágere

Nem kis feszültség lehet benne a beiktatása miatt, egy pillanatra azonban sikerült elengednie magát, melyet persze rögzített a televízió is.

Csütörtökön nem más, mint Angelina Jolie édesapja, a színész John Voight nyitotta meg a „Make America Great Again! Welcome Celebration” elnevezésű nyitókoncertet a Lincoln-emlékmű előtt, mellyel hivatalosan is elkezdődött Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok 45. elnökének beiktatási ünnepségsorozata.

Jon Voight amerikai színész köszöntő beszédet mond a Donald Trump megválasztott amerikai elnök tiszteletére rendezett koncert kezdetén a Lincoln-emlékmű előtt Washingtonban 2017. január 19-én, egy nappal az elnöki beiktatási ünnepség előtt. (MTI/AP/David J. Phillip)

Jon Voight amerikai színész köszöntő beszédet mond a Donald Trump megválasztott amerikai elnök tiszteletére. Fotó: MTI/AP/David J. Phillip

“Isten meghallgatta az imáinkat. Mind részesei leszünk a történelemnek és Lincoln elnök, aki most itt ül velünk, mosolyog, mert tudja, hogy Amerikát most megmenti egy jó és becsületes ember, aki mindannyiunkért dolgozni fog, függetlenül vallástól vagy bőrszíntől” – mondta Voight beszédében.

Az ezt követő koncerten olyan hírességek léptek fel, mint Toby Keith country énekes, aki az egyik legkedveltebb sztár Amerika szerte, a 3 Doors Down zenekar, akik a Here Without You című dalukkal egy csapásra világhírűek lettek 2007-ben.

A két nagyobb név mellett színpadra lépett még a The Piano Guys, és Lee Greenwood is a híres God Bless the USA című számával, akinek Donald Trump egyébként nagy rajongója lehet, ugyanis együtt énekelt vele a fellépés alatt.

„Óriási megtiszteltetés, hogy énekelhetek a hazámnak”

Pénteken a 16 éves Jackie Evancho fogja elénekelni a nemzeti himnusz, akit a közönség az America’s Got Talen tehetségkutatóból ismerhetnek. A leányzó alig volt tíz éves, amikor belopta magát a közönség szívébe, bár végül csak a második helyet sikerült megszereznie, azért ez így is lehengerlő teljesítmény volt a részéről.

Jackie Evancho. Fotó: AFP

Jackie Evancho. Fotó: AFP

“Óriási megtiszteltetés, hogy énekelhetek a hazámnak, ez az egész számomra erről szól és nem a politikáról” -nyilatkozta a fiatal tehetség a Fox & Friends-nek csütörtökön.

A The Radio City Rockettes precíziós táncegyüttes szintén a pénteki fellépők között lesz, akik már tavaly rábólintottak a meghívásra. Rajtuk kívül a nagy kedvenc a Mormon Tabernacle Choir is 20-án lép színpadra, mely 360 fős kórus már igen tapasztalt a beiktatások terén, hiszen az előző öt alkalommal is a meghívottak között voltak.

The Radio City Rockettes. Fotó: AFP

The Radio City Rockettes. Fotó: AFP

A TMZ tegnapi információi szerint a híres ír táncos Michael Flatley is újra tánccipőt húz majd, hogy társulatával lenyűgözze Trumpot és családját a Liberty Bálon.