Barack Obamát méltatták a budapesti amerikai nagykövetség előtt

Barack Obama távozó amerikai elnököt búcsúztatta az amerikai Demokrata Párthoz köthető Democrats Abroad - Hungary nevű szervezet pénteken Budapesten, a Szabadság téren, az amerikai nagykövetség előtt.

A mintegy húsz aktivista gyertyákat gyújtott, illetve transzparenseket lobogtatott, így köszönve meg a demokrata párti amerikai elnök nyolcéves tevékenységét. Köszönetet mondtak Colleen Bell amerikai nagykövet tevékenységéért is.

Mint azt Módly Annamária, a szervezet aktivistája az MTI-nek elmondta, a Democrats Abroadot 1964-ben jegyezték be Washingtonban, és például az idei demokrata konvencióra is nyolc küldöttet delegált a politikai civil szervezet.

Olyan ügyeket képviselnek a világ 41 országában, amelyek a külföldön élő amerikai állampolgárokat érintik, többek között szavazásra toborozzák külföldön az amerikaiakat.

A rendezvényen a többi között olyan transzparenseket tartottak a magasba, mint a Függetlenségi nyilatkozat kezdő mondatát tartalmazó “Mi vagyunk a nép”, illetve Obama jelmondatát, az “Obama hope”-ot. Ezenkívül angol nyelven a remény-gyűlölet felirat szerepelt az egyik molinón, a remény szerintük a Demokrata Pártot, a gyűlölet pedig az amerikai Republikánus Pártot fémjelzi.