Riasztást adtak ki a hófúvások miatt

A rendőrség balesetveszély miatt teljes szélességében lezárta a 37-es számú főutat a gesztelyi körforgalom és az újharangodi elágazás között kedden este.

Az út jegesedése és az erős szél okozta hófúvás miatt döntöttek a főút ezen szakaszának lezárása mellett. A forgalmat a 3608-as számú útra, a Hernádnémeti, Tiszalúc, Taktaharkány szakaszra terelik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén megye mellett Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Baranya megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hófúvás veszélye miatt. Több járásra már az elsőfokú riasztást is kiadták. Az érintett területeken a következő órákban a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A meteorológiai szolgálat azt írta: a déli megyékben még hullhat kevés hó, de szerdán már ott is csak helyenként fordulhat elő hószállingózás.

Az északi tájakon szerdára virradó éjszaka helyenként mínusz 15 Celsius-fok alá csökken a hőmérséklet. Az extrém hideg veszélye miatt Heves és Nógrád megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.