Másfél évig szórta a drogot a bulikban, most elítélték

Öt és fél év fegyházbüntetéssel sújtott a Fővárosi Ítélőtábla kedden egy budapesti férfit, aki egy-másfél esztendőn át terjesztett kábítószert és pszichoaktív szereket különböző szórakozóhelyeken.

A Szegedi Ítélőtábla – az ügyben kirendelés alapján – eljáró bírája jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

A vádlott a 2014. április 9-i elfogása előtt egy-másfél évig kábítószerek és a köztudatban kábítószerként ismert, ugyanakkor pszichoaktív anyagnak minősülő szerek kereskedelmével foglalkozott. A drogot különböző fővárosi szórakozóhelyeken értékesítette. A férfi a kábítószereket és az azok kiskereskedelmi adagolásához szükséges eszközöket egy budapesti lakásban tárolta.

2014. április 9-én este a férfi autójával éppen eladásra szánt és részben a ruhájában, részben a gépkocsi utasterében elrejtett kábítószereket szállított, amikor az őt figyelő rendőrök elfogták. Ezután lakásán további, értékesítésre szánt kábítószereket foglaltak le.

A férfi által továbbértékesítésre szánt kábítószerek összesített hatóanyag-tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, míg az új pszichoaktív anyagok mennyiség és hatóanyag-tartalma nem érte el a csekély mennyiség felső határát.