Pokolgép robbant Afrikában - öt halott

Két öngyilkos merénylő támadt egy nigériai egyetemre az ország északkeleti részén fekvő Borno szövetségi állam székhelyén, Maiduguriban, öt ember meghalt, több mint tizenöten megsebesültek - közölte hétfőn a helyi rendőrség.

Damian Chukwu, az állam rendőrfőnöke elmondta, az egyetem területén, egy mecset belső terében, egy hétéves gyerek hozott működésbe egy házilag készített robbanószerkezetet. Társát egy rendőr lőtte le, amikor látta, hogy valaki megpróbált átmászni a kerítésen az egyetem egyik kapujánál – a pokolgép ekkor robbant fel.

A halottak között van az egyetem állatorvosi szakának igazgatója, valamint még négy hallgató. Az intézmény területén jelenleg is folynak a mentési műveletek.

A Boko Haram tevékenysége miatt már mintegy 20 ezren vesztették életüket, és több mint 2,3 millióan kényszerültek otthonuk elhagyására 2009 óta. A nigériai hatóságok azt állítják, hogy azóta jelentős sikereket értek el a terrorszervezet elleni harcban, így kiűzték a Boko Haram fegyvereseit egyik utolsó nigériai fellegvárukból, az ország északkeleti felében lévő Sambisa erdőségből.