A Dal 2017 - A kulisszák mögött

Elindult Magyarország dalválasztó showja.

A versenyzők és a versenybe küldött dalok már ismertek, sőt a mediaklikk.hu/a-dal-videok/ oldalra már a számok akusztikus verziói is felkerültek, melyekre a mediaklikk.hu/a-dal oldalon az első élő válogató show után szavazni is lehet, január 20. éjfélig. A nézők így kiválaszthatják a három forduló akusztikus győzteseit. Az Akusztik Dalverseny nyertese a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen kívül felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál Petőfi Zenei Díjátadó színpadán is.

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenye, A Dal 2017 című televíziós showműsor díszlete a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda utcai gyártóbázisán 2017. január 11-én. MTI Fotó: MTVA Sajtóosztály

A Dal – Kulissza című műsor, amelyben a fenti A Dal Akusztik szavazás indul, ugyancsak szombaton kezdődik a Dunán. Közvetlenül a dalválasztó show után Sipos Dávid Günther a Petőfi Rádió műsorvezetője beszélget a versenyzőkkel, zsűritagokkal, korábbi nyertesekkel. Amíg Günther az előadókkal értékel, Pflum Orsolya riporter a kulisszák mögött kutatja mindazt, ami figyelemre érdemes.

„A versenyzőket és produkciójukat csak három percben láthatjuk a képernyőn, ennyi idő áll rendelkezésre a szavazáshoz is, és a szimpátia kialakítására, a nézők meggyőzésére. Másodpercek alatt érezni a teret, állapotba kerülni és előadni. Ez A Dal szépsége. A zsűri értékelése után vegyes érzelmek maradhatnak a fellépőkben, és A Dal Kulissza ezeknek az érzelmeknek kíván csatornája lenni. Fontosnak érzem, hogy ne maradjon tüske, vagy épp kimondatlan öröm senkiben sem. Ezért leszek én ott. Mindent, ami esetleg a néző fejében is megfordulhat, megkérdezek, ha kell akár a sikamlósabb részleteket is, a műsorban nem a lélekgyógyászat lesz a cél. Az előadókon túl a zsűri is mikrofon végre kerül, sőt készülünk olyan meglepetés művészekkel is, akiknek életében valamilyen módon meghatározó szerepet játszott A Dal produkció” – foglalta össze a műsor célját és tartalmát Sipos Dávid Günther, a Petőfi Rádió és A Dal – Kulissza műsorvezetője.

A műsorban nyereményjáték is várja a nézőket. A játék kérdésére helyesen válaszolók értékes nyereményekre számíthatnak, többek között egy Ferrari tesztvezetést is nyerhetnek a szerencsések.