Ma Epres Attila mond egy jó verset Varró Dánieltől

Az Örkény Színház felkérésére 24 kortárs költő írt verset a társulat tagjainak. Az Élő költők társasága videó versfolyamban a Magyar Kultúra Napjáig jelennek meg a versek - naponta.

Még az évadnyitó társulati ülésen sorsolták ki, hogy a felkért kortárs magyar költők az Örkény Színház társulatának tagjai közül kinek írnak verset. A színház nem kötötte meg, miről írjanak a költők, vagy hogy a színész és a szöveg között miféle kapcsolat legyen. Csak azt kérték, hogy a számoljanak azzal, hogy ki mondja majd a verset, s hogy az – eddig meg nem jelent szöveg legyen. Így tulajdonképpen verspremiert láthat az, aki a színház oldalára látogat, hiszen az elkészült videóra mondott versek itt látnak napvilágot először.

Epres Attila

Epres Attila

A színház művészeinek írt versek közül már sok hallható, de január 22-ig még van idő, hogy “élő” adásban legyünk fül és szemtanúi a verseknek. Ma Epres Attila  Varró Dániel: Feleségem, ha felmegy a Facebookra című versével debütált. (Természetesen az eddig megjelent versek is meghallgathatók, de a youtube-on is fellelhetők.