Fidesz: veszélybe sodorná a baloldal a gyed extrát

A parlament népjóléti bizottságának fideszes elnöke szerint veszélybe kerülne a gyed extra, ha a szocialisták és a liberálisok kormányra kerülnének.

Selmeczi Gabriella pénteki budapesti sajtótájékoztatóján jó és helyes döntésnek nevezte a gyed extra három évvel ezelőtti bevezetését, az adatok ugyanis azt bizonyítják – emelte ki -, hogy az intézkedés sokat segített azoknak, akik gyermeket vállalnak és mellette dolgoznak is.

A Fidesznek “mindig is a legfontosabb a gyermek volt” – hangsúlyozta, kiemelt társadalompolitikai célként megjelölve, hogy minél több gyermek szülessen. Kijelentette: a családok számíthatnak a Fideszre.

Mindezzel szemben – mondta a képviselő – a szocialista és liberális kormányok elvettek egyévnyi gyest, és a gyed extrát, a “testvérgyedet”, valamint a “diplomás gyedet” sem támogatták. Selmeczi Gabriella hozzátette, hogy a baloldal a családi pótlékot is megadóztatta volna.

Szavai szerint a szocialisták és a liberálisok a mai napig támadják a kormány családpolitikai intézkedéseit, és “ha tehetnék, visszaállítanák a régi rendszert, nem támogatnák a családokat, a gyermekvállalást”.