Előzetesben a bántalmazó smasszerek

Előzetes letartóztatásba került az a három börtönőr, akik a gyanú szerint 2016 novemberében bántalmaztak egy fogvatartottat, aki a sérülések következtében életét vesztette - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, a gyanú szerint a három börtönőr egymás tevékenységéről tudva, közösen, bántalmazták a sértettet, velük szemben halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt folyik büntetőeljárás.

Képünk illusztráció (MTI Fotó: Balázs Attila)

Képünk illusztráció (MTI Fotó: Balázs Attila)

A katonai ügyész a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését indítványozta a szökés és elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére hivatkozva. A gyanúsítottak védői az ügyészi indítvány elutasítását, illetve enyhébb kényszerintézkedés alkalmazását indítványozták – a Fővárosi Törvényszék csütörtökön egy hónapra elrendelte a három gyanúsított az előzetes letartóztatását.

A bíróság megállapította, hogy a terheltek alaposan gyanúsíthatóak a terhükre rótt bűncselekmények elkövetésével, a tanúvallomások alapján már eddig is megkísérelték a tanúkat befolyásolni, így az előzetes letartóztatás elrendelése indokolt.

Az ügyészség indítványozta katonai fegyelmi ok megállapítását. A bíróság ezzel kapcsolatban arra jutott, hogy a terheltek a szolgálati helyen elkövetett bűncselekményeik miatt a személyi állomány fegyelmi helyzetének biztosítása miatt sem hagyhatóak szabadlábon, ezért a bíróság e vonatkozásban elfogadta az ügyészség álláspontját – közölte a törvényszék.