Tovább hízik a Balaton jege

A hideg időjárás hatására tovább vastagodik a Balaton jege - írta Facebook-oldalán szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Egyre több önkormányzat jelöl ki korcsolyapályát, ahol biztonságosan rá lehet menni a jégre. A meteorológiai szolgálat obszervatóriumból belátható Ezüstpart szakaszát láthatóan intenzíven használják a korcsolyázók és jégvitorlások.

A szerdai mérések szerint Siófok térségében az összefüggő jégréteg átlagos vastagsága elérte a 20 cm-t. A meteorológiai szolgálat ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a táblák között helyenként újrafagyott rianások is találhatóak, ahol a frissen befagyott víz fölött csak 2-3 centiméter vastag a jég, ezért ajánlott a fokozott óvatosság.

Az előrejelzés szerint szerdán késő este csapadékzóna érkezik, melyből éjjel elsősorban az ország északi felén lehet havazás. Csütörtök reggelig általában maximum 2 centiméter friss réteg hó hullhat, de főként az Északi-középhegység nyugati részén ennél több is összegyűlhet. Csütörtök napközben mindenütt megszűnik a csapadék. Késő este a Dunántúl északkeleti részén, néhány fagyzugos körzetben előfordulhat kisebb ónos eső.

Csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 15 és mínusz 5 fok között várható. A nappali hőmérséklet mínusz 5 és plusz 4 fok között alakul, északkeleten lesz a leghidegebb.