Bogsch Erik az Év embere

A Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója kapta a Figyelő 2016-os év embere díját. Köszöntőjében elmondta: itthon teremtik meg a nyugati körülményeket kollégáiknak.

Bogsch Erik, az elismerést megköszönve hangsúlyozta, arra a legbüszkébbek, hogy a cégben megadják a lehetőséget, hogy tehetséges emberek Magyarországon tudják kifejteni tevékenységüket, ezzel hozzájárulva a magyar gazdaság fejlődéséhez. A kutató-fejlesztő kollégák ugyanolyan körülmények között tudnak dolgozni, mint a nyugat-európai laboratóriumban – tette hozzá.

Budapest, 2017. január 4. Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója, aki átvette a Figyelő 2016-os év embere díját Óbudán, a Szindbád rendezvényteremben 2017. január 4-én. MTI Fotó: Marjai János

Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója, aki átvette a Figyelő 2016-os év embere díját Óbudán, a Szindbád rendezvényteremben 2017. január 4-én (MTI Fotó: Marjai János)

Kitért arra, hogy az 1901-ben alapított cégnek már az első világháború után voltak leányvállalatai külföldön, a nemzetközi hálózat ma már nemcsak a régióba, hanem Nyugat-Európába, Latin-Amerikába és Kínába is kiterjed. A cég árbevételének 90 százaléka külföldről származik – ismertette, hozzátéve, hogy a nemzetközi szintű gondolkodás és viselkedés is nagyon lényeges, kiemelve a hitelességet és az átláthatóságot.

Patrióta gazdaságpolitika – ezt jelenti a Figyelőnek

Lambert Gábor, a hetilap főszerkesztője a szerdai díjátadáson elmondta, a Richter kiváló példa arra, hogyan lehet kiemelkedő eredményeket elérni magyar erőforrásokra alapozva. Tavaly egy újabb svájci céget sikerült megvásárolnia a Richternek, lényegében saját erőből, és kiemelkedik a pszichológiai betegségek kezelésére alkalmas cariprazine amerikai bevezetése is – tette hozzá.

Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója (b) átveszi a Figyelő 2016-os év embere díját Lambert Gábortól, a hetilap főszerkesztőjétől Óbudán, a Szindbád rendezvényteremben 2017. január 4-én. MTI Fotó: Marjai János

Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója (b) átveszi a Figyelő 2016-os év embere díját Lambert Gábortól, a hetilap főszerkesztőjétől (MTI Fotó: Marjai János)

 

Elmondta, a Figyelőnek a patrióta gazdaságpolitika, minden protekcionista megfontolás nélkül azt jelenti, hogy magyar talajon, külföldi felvásárlásokat kivédve sikerüljön a hazai tudományos, kutatói potenciált jól hasznosítani, továbbvinni, és kilépni a nemzetközi piacra.

A 2014-es év teljesítménye alapján az első Figyelő Év Embere Hosszú Katinka lett, 2015-ben Demján Sándor.