Ilyen pedig csak a filmekben létezik: Cumberbatch és Conan Doyle rokonok

Egy családfakutató oldal kiderítette, hogy az Arthur Canon Doyle legendás nyomozóját alakító színész, Benedict Cumberbatch valójában rokona az írónak...

A Sherlock Holmes-filmek sztárjáról, Benedict Cumberbatchról kiderült, hogy távoli rokonságban áll a legendás brit nyomozó történeteit író Sir Arthur Conan Doyle-lal.

A családfakutató Ancestry.com honlap vasárnap számolt be arról, hogy a 40 éves, Emmy-díjas Cumberbatch 16. unokatestvére az írónak. Kettejük családfája a 14. században találkozott John of Gaunt angol nemes révén, aki a feljegyzések szerint a színész 17. dédatyja volt, Conan Doyle-nak pedig a 15. dédatyja.

John de Gaunt 1340 táján született III. Eduárd angol király fiaként, ami egyúttal azt is jelenti, hogy mind Cumberbatchban, mind Doyle-ban királyi vér is csörgedez.

Benedict Cumberbatch és Martin Freeman a Sherlock Holmes 2. évadában. Fotó: AFP

Benedict Cumberbatch és Martin Freeman a Sherlock Holmes 2. évadában. Fotó: AFP

A Sherlock című tévésorozat 2010-ben kezdődött, vasárnap pedig már a negyedik évaddal tért vissza a brit és amerikai képernyőkre. A népszerű szériában Cumberbatch a nyomozót, Martin Freeman pedig hűséges társát, Dr. Watsont alakítja.

Conan Doyle első Sherlock Holmes-története 1887-ben jelent meg, ezt további mintegy hatvan újabb bűnügyi regény követte a zseniális nyomozó főszereplésével, akit az egész világon jól ismernek. A különc, hegedűn is játszó főhős számos mozifilmet, színdarabot, könyvet és tévéműsort ihletett.