Előszilveszteri buli hatása alatt állt Kunhalmi Ágnes

Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes egy lapinterjúban azt nyilatkozta, hogy azért nevette szét a saját, szilveszter előtti sajtótájékoztatóját, mert - idézem őt - annyira nevetséges és kínos volt, ahogy a kormánypropaganda próbálkozott, hogy egyszerűen nem lehetett nem kinevetni a görcsös igyekezetet. A sajtótájékoztatójáról készült felvételt végignézve azonban az látszik, hogy a szocialista politikus már azelőtt sem volt ura a helyzetnek, hogy bárki hozzászólt volna - a helyszínen maga is elismerte, hogy az előszilveszteri buli hatása alatt állt.

Bár nem szokás Híradóban sajtótájékoztatók vágatlan felvételeit bemutatni, az MTVA kivételt tett és leadta Kunhalmi Ágnes pénteki sajtótájékoztatóját, hogy állításával szemben egyértelműsítsék mi történt. Ahogy a felvételen látható, Kunhalmi Ágnes tisztában volt azzal, hogy az operatőrök kamerája forog, amit ő maga is megjegyzett.

Mint ahogy az is elhangzott Kunhalmi Ágnes szájából, hogy “nincs a helyzet magaslatán”, 1 perc 9 másodperc kellett a politikusnőnek ahhoz, hogy az első érdemi mondatot el tudja mondani a saját sajtótájékoztatóján. Ez idő alatt senki sem kérdezett tőle, senki sem zavarta meg a mondandójában, mégis azzal magyarázta a viselkedését, hogy a kormánypropaganda volt nevetséges és kínos. A szocialista politikus végül el tudta mondani nevetés nélkül, hogy szerinte miért volt 2016 a bukás éve a Fidesz számára.

Mondandója végén ő ajánlotta fel a kérdezés lehetőségét az újságíróknak, ekkor az M1 riportere a Jobbik és a baloldal esetleges választási együttműködéséről kérdezte. “Majd akkor megyünk át a hídon, amikor odaérünk…”- mondta Kunhalmi Ágnes és megint elnevette magát.

Három nappal később jókedvét a kínos és nevetséges kormánypropagandával magyarázta, bár a helyszínen még ez is másként hangzott: “Tegnap volt az előszilveszteri buli és még ennek a hatását érzem…most is egyébként.”

A tények és állításai korábban sem voltak mindig összhangban

Kunhalmi Ágnesről nem először derül ki, hogy nem mond igazat. 2014-ben egy blogbejegyzés hívta fel a figyelmet arra, hogy a képviselőnő valótlanul állítja – köztük az MSZP oldalán is – hogy két diplomája is van. Az írás szerzője szerint Kunhalmi Ágnesnek azért nem lehetett akkor még diplomája, mert nem nyelvvizsgázott. Az MSZP-s politikus akkor úgy reagált, hogy “az egyetemet államvizsgával lezárta”. Később aztán mégis helyesbítették a végzettségét a párt honlapján is – ott még most, 2017. januárjában is az áll az egyetemi tanulmányainál, hogy abszolutóriummal lezárva, nyelvvizsga előtt áll, pedig a képviselő már tavaly februárban azt nyilatkozta, hogy időközben megszerezte a nyelvvizsgát.

Szintén 2014-ben derült ki, hogy a politikust 2005-ben jogerősen pénzbüntetésre ítélték közokirat-hamisításért. Az ügyről maga számolt be a hvg.hu-nak adott interjújában. “A lejárt gimnáziumi diákigazolványomra ragasztottam egy érvényesítő matricát, amit az egyik barátom szerzett nekem, hogy diákbérletet tudjak venni, ami sokkal olcsóbb volt” – olvasható a cikkben. Az ott leírtakat nyilatkozatban is elismerte.

Nem először fulladt nevetésbe Kunhalmi Ágnes megjelenése

A szocialista politikusnak egyébként nem is a múlt pénteki volt az első, nevetésbe fulladt megjelenése. Tavaly nyáron, az Országgyűlésben is csak többszöri próbálkozásra sikerült elkezdenie egyik felszólalását. Akkor az ülést vezető elnök segítette ki a helyzetből.

Ezekre a jelenetekre igaz lehetne, amit Kunhalmi Ágnes magyarázatul a saját viselkedésére mondott: annyira nevetséges és kínos, hogy egyszerűen nem lehet nem kinevetni a görcsös igyekezetet.