Új autót fejleszt a Suzuki Esztergomban

Az új prototípus súlya kicsi, fogyasztása és környezetterhelése csekély, karbantartási és javítási igénye minimális, továbbá széles körű kényelmi és egyéb szolgáltatásokat is nyújt.

Minden eddiginél korszerűbb prototípust fejleszt a Magyar Suzuki Zrt. az általa vezetett konzorcium élén a következő négy évben. Az 5,3 milliárd forint értékű kutatási, fejlesztési és innovációs (K+F+I) projektet saját forrásból és uniós támogatásból hajtják végre – közölte a Magyar Idők. Az autógyárból, egyetemekből, nonprofit kutatóhelyből és beszállítókból innovációs hálózat jön létre – közölte a lappal az Esztergomban gyárat működtető cég.

A projekt megvalósítása során a tervek szerint az esztergomi autógyárban hálózatba kapcsolják a hegesztőrobotokat, hatékonyabbá teszik a gyáron belüli, illetve a gyárat és a beszállítókat összekapcsoló logisztikai rendszert, előkészítik a lézerhegesztés bevezetését, valamint új, kiváló műszaki tulajdonságú, költségtakarékos polimereket fejlesztenek a gépkocsigyártáshoz.

Alacsony fogyasztás, kényelem és biztonság

A fejlesztések eredményeként a gyár korszerű, versenyképes, biztonságos, tesztelt prototípust állít elő, amelynek súlya kicsi, fogyasztása és környezetterhelése csekély, karbantartási és javítási igénye minimális, széles körű kényelmi és egyéb szolgáltatásokat nyújt a vezető és az utasok számára, továbbá a benne felhasznált anyagok 95 százaléka újrahasznosítható.