Nem tetszik a Jobbiknak az ORÖ-nek nyújtott támogatás

A Jobbik elítéli, hogy az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) 1,3 milliárd forint speciális támogatást kap év végén, miközben nem tud elszámolni 1,6 milliárd forinttal.

Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője csütörtökön, az ORÖ budapesti székháza előtt úgy értékelt: a szervezet vezetői börtönt és vagyonelkobzást érdemelnek, amiért nem tudnak elszámolni a Híd a munka világába program forrásaival.

Jakab Péter, a Jobbik egyik szóvivője. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Jakab Péter, a Jobbik egyik szóvivője. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Ha valaki Magyarországon nem tud elszámolni ennyi pénzzel, akkor az nem még több támogatást érdemel, hanem legfeljebb egy “új felzárkóztatási programot”, amelynek neve “út a börtönbe” – fogalmazott.

A jobbikos politikus azt mondta, az újabb támogatás “azt üzeni a cigányság vezetőinek, hogy nekik mindent szabad”. Szerinte ez azért van így, hogy 2018-ban is garantálják a “cigány szavazatok szállítását” Orbán Viktornak. Ez a fajta “választási rasszizmus” elítélendő – jelentette ki.

Jakab Pétert megkérdezték arról is, hogy sajtóhírek szerint Áder Jánost jelöli a Fidesz államfőnek. Azt felelte, kiállnak a közvetlen köztársaságielnök-választás mellett, nem szerencsés, ha egy pártpolitikus tölti be a posztot.