Fidesz: Vona politikája hiteltelen és korrupt

A Fidesz szerint Vona Gábornak saját hiteltelen és korrupt politikáját kellene felülvizsgálnia, és ha a korrupció ellen akar harcolni, kezdje saját háza táján.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatón azt mondta, határozati javaslatot nyújt be a Jobbik az Országgyűlésnek, amelyben a korrupciós bűncselekmények büntetőjogi felülvizsgálatát kéri, mivel vannak olyan tényállások a büntető törvénykönyvben, amelyek noha szépen hangzanak, de az elkövetőket az alapján nehéz elfogni. Ide sorolta a hűtlen kezelést, hanyag kezelést is.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke (MTI Fotó: Komka Péter)

A Fidesz szerint Vona Gábor a pénzért és a hatalomért mindenre képes, mai napig nem hajlandó színt vallani Európa legnagyobb korrupciós botrányában, amelyben Kovács Béla révén érintett, és nem hajlandó elmondani, hogy “milyen idegen hatalmaknak, mennyi pénzért adta el a Jobbik lelkét”.

Hozzátették: a Jobbik megint mást mond és mást cselekszik, most a szigorúbb büntetőpolitikáról beszél, miközben nem szavazta meg az új Büntető törvénykönyvet, amely kiemelten bünteti a korrupciós bűncselekményeket.