Újabb halálos áldozata van az M3-ason történt buszbalesetnek

Egy súlyosan sérült, középkorú nő halt meg a miskolci kórházban.

Meghalt az M3-ason történt buszbaleset egyik újabb sérültje a miskolci kórházban.

A buszon főleg azok sérültek meg, akik a bal oldalon ültek.

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató-főorvosa az M1-nek elmondta, a két súlyos életveszélyes állapotban lévő sérültet több órán keresztül operálták, állapotuk stabilizálódott, jelenleg intenzív osztályon vannak.

Az egyik betegnek azonban olyan kísérőbetegségei voltak, amelyek már a műtét elvégzése közben is arra utaltak, hogy nem tudják megmenteni az életét – a beteg nem sokkal később elhunyt. Csiba Gábor azt mondta: egy középkorú nőről van szó.

Ezzel négyre nőtt a baleset halálos áldozatainak száma.

A baleset helyszínéről tizenkilenc embert vittek a miskolci kórházba. Többségük könnyebb sérülést szenvedett. Két embert vettek még fel a kórházba, már ők is jobban vannak – fejtette ki a főorvos.

A baleset szombaton éjfél előtt történt a Miskolc felé vezető oldalon, a 133-as kilométernél. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Janasóczki Attila tájékoztatása szerint a baleset után további autók rohantak előbb a felborult járműnek, majd egymásnak. Kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött, ezek között magyar, román és ukrán is volt.

A felborult busz a debreceni Grand Tours utazási iroda járműve volt, amely a bécsi adventi vásárra szervezett útról szállította haza az utasokat. A buszon nyolcvanegyen utaztak, az összes sérült közülük került ki.

Hárman a helyszínen meghaltak, több tucatnyian megsérültek. Az útzárat csak vasárnap délután oldotta fel a rendőrség.