Új hazai kutatásfejlesztési központok

Nyolc, több éve eredményesen együttműködő ipari-egyetemi konzorciumi partner kap lehetőséget újabb kutatásfejlesztési projektjeik megvalósítására az erre a célra meghirdetett pályázati felhívás keretében uniós és hazai forrásból - közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal(NKFIH) az MTI-vel szerdán.

Uniós finanszírozással Győrben, Kaposváron, Miskolcon, Kecskeméten és Debrecenben indulhat kutatásfejlesztési centrum 26,8 milliárd forint támogatással, hazai forrásból pedig három közép-magyarországi konzorcium pályázata jut összesen 8 milliárd forinthoz.

Képünk illusztráció (MTI Fotó: Bodnár Boglárka)

Képünk illusztráció (MTI Fotó: Bodnár Boglárka)

Közölték: járműipari, agrárinformatikai, molekuláris biológiai, anyagtechnológiai, növénytermesztési szakterületen, valamint az infokommunikációs, gyógyszeripari és energetikai fejlesztéseket integráló célkitűzéssel indulhatnak felsőoktatási és ipari együttműködési központok 2017-ben.

A nyolc egyetem mellett jelentős hazai és nemzetközi innovációs háttérrel rendelkező nagyvállalatok és magyar alapítású innovatív középvállalkozások – többek között a Magyar Villamosművek Zrt., a Richter Gedeon Zrt., a Nokia Solutions and Networks Kft., a Servier Zrt., a Siemens Zrt., valamint az Energotest Kft. és az Axial Kft. -  közreműködésével létrejövő központokat támogató konstrukció lendületet ad a már jól működő felsőoktatási-ipari kutatás-fejlesztési tevékenységnek.