Orrba dugott lézer a magas vérnyomás ellen?

Orrba dugható lézeres fény, melytől helyreáll az ingadozó vérnyomás… Egy nyugdíjas asszony elképesztő történetet mesélt a kétszázezer forintba kerülő egészségjavító műszerről, melynek használatától hetekig rosszul volt.

Pap Sándornénak negyven éves kora óta magas a vérnyomása. Tavaly vett meg egy lézerfényes készüléket az ORIN Support Kft.-től, mert azt ígérték, használatával abbahagyhatja a gyógyszerek szedését. Felhívta a céget, ahonnan kiküldtek egy kedves fiatalembert, hogy megbeszéljék a részleteket, és aki otthoni vérvétel alapján diagnózist is felállított. Úgy gondolta, a több mint kétszázezer forintos eszköz megéri, ha ezután nem kell orvoshoz járnia és gyógyszerre költenie.


Pap Sándorné a leírás szerint el is kezdte használni készüléket. Egy kis szerkezetet kell bedugni az orrba. Azért az orrba, mert ott a legvékonyabb a bőr, és könnyebben eret ér. Aztán felvillan a szerkezet, és pulzáló hatással villogtat az orrába, ezáltal fénnyel kezeli az ember ereit, amitől állítólag a vér hígabb lesz.

Legalábbis ezt mondta a bemutatót tartó férfi. Csak hogy a készülék használata után az asszony már másnap rosszul lett, és az állapota csak rosszabbodott.

Ahogy mesélte, éjjel arra ébredt, hogy lüktet a feje, és annyira felment a vérnyomása, hogy attól félt, agyvérzést fog kapni.

A háziorvosa azonnal eltiltotta a készülék használatától Egy hónap alatt rendeződött a vérnyomása, de ehhez még két másik gyógyszert kell tartósan szednie.

Pap Sándorné egy éve próbálja visszaszerezni a pénzét az ORIN Kft.-től, hiába. Csak leveleket kap, melyben az ügyvezető, Lénart Alica arról biztosítja, hogy minden nap az asszony problémájával foglalkozik. Sőt az ügyvezető szerint Pap Sándorné csak az időt húzza, és ha nem így tett volna, akkor a cég talán már visszafizette volna a készülék árát. A Fogyasztóvédelmi Hatóság ötvenezer forintra megbüntette az ORIN Kft.-t, mert szabálytalanul a háznál vettek vért.

Néhány hónapja ugyanez a cég szinte teljesen hasonló forgatókönyv alapján adott el ilyen készüléket egy férfinak, akinek az Orin Support Kft. gerincbetegségére ígért megoldást. A vérvételt nála is elvégezték az otthonában.

Az otthon végzett vérvétel alapján történő diagnosztizálást Dr. Várhegyi Krisztina elképesztőnek nevezte. A vér alapos vizsgálatához laboratóriumra van szükség, hangsúlyozta a belgyógyász.

Az M1 aktuális csatorna Kosár című magazinja kereste az ORIN Kft.-t, de a levelükre nem reagáltak.