Ilyen volt az első magyarországi vakvezető kutyás divatbemutató - fotók

Fiatalok megmutatták, hogyan lehet elegánsan megjelenni vakvezető kutyáikkal. A december 3-án megrendezett Tappancs és Tűsarok volt az első magyarországi vakvezető kutyás divatbemutató.

“Társ, lány, barátnő, erőemelő, gazdi, és valahol végső soron vak. Ez mindig az utolsó, mert a többi fontosabb, jellemzőbb, érdekesebb” – mondta Vincze Zsuzsanna, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola divatbemutatójának egyik modellje.

A Tappancs és Tűsarok divatbemutató üzenete az, hogy sok látássérült embernek fontos, hogy jól nézzen ki, hogy szépnek lássák, és hajlandó azért sokat tenni. A divatbemutatón a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola barátai jelentek meg a legújabb divat szerint, oldalukon vakvezető kutyáikkal és választott kísérőikkel a vörös szőnyegen – írta a szervezet közleményében.

“Egymás ruhájáról is érdekes volt eszmecserét tartani, hiszen több divattervezővel működtünk együtt, és a bemutató előtt csak néhányan tudták másokról, miben fognak fellépni a vörös szőnyegre” – mondta Szabó Debóra, Emi gazdája.

“Társadalmi szerepvállalásunk, hogy a látássérülteket és a látókat közelebb hozzuk egymáshoz. Hogy megértessük, a látássérültek társadalmunk hasznos tagjai” – fogalmazott Lékáné Viszokai Katalin vakvezetőkutya-kiképző.

A Tappancs és Tűsarok divattervezői, az ANNAEVA, az Artista, a Fibula, a Romani Design, és a Jelmez-Art ingyen adták a 12 modell ruháit.


tappancs es tusarok_vertesi alexa es fahej

A kutyák divatos pórázait a Sixfeet dog design biztosította.