Közösségi oldalon jelentette be lemondását Dúró Dóra

Lemond a jobbikos Dúró Dóra a frakcióvezető-helyettesi tisztségéről. A képviselőnő ezt a közösségi oldalán jelentette be. Emlékezetes, hogy férje éppen fél évvel ezelőtt távozott a Jobbik parlamenti frakciójából és visszaadta képviselői mandátumát. Novák Előd lemondását botrányos üzengetések előzték meg a párton belül. Sajtóhírek szerint a pártban a mai napig nem sikerült lezárni az ellentéteket.

Dúró Dóra döntését azzal indokolta, hogy a jövőben a Jobbik értelmiségi holdudvarát építi majd. A jobbikos politikusnő döntése azért is érdekes, mert férje, Novák Előd június elején visszaadta országgyűlési képviselői mandátumát, miután a párt képviselőcsoportja bizalmi szavazást tartott személyéről.

Akkor hetekig ment az üzengetés a Jobbikban, miután Vona Gábor pártelnök még áprilisban bejelentette: nem akarja, hogy továbbra is Novák Előd legyen a párt egyik alelnöke. Novák Előd többször is élesen bírálta Vona Gábort, többek között székház mutyival vádolta és azt is kérdezte tőle, hogy miért nem lehet elszámoltatni Simicska Lajost? Vona Gábor pártelnök azonban visszautasította a szerinte igaztalan vádakat.

Szándéknyilatkozatomnak sajnos minden mondata helytálló, azok valóságtartalmáért vállalom a felelősséget – ezt írta az interneten Novák Előd azután, hogy pár nappal a tisztújító kongresszust követően Vona Gábor kezdeményezésére kizárták a Jobbik-frakcióból.

Novák Előd akkor az M1-en úgy nyilatkozott: hideg zuhanyként érte a kizárás, előtte ugyanis Vona Gábor azt ígérte neki, hogy ha távozik az alelnöki posztról, szakpolitikusként továbbra is számít rá.

A kizárást követően Novák Előd felesége, Dúró Dóra is nehéz helyzetbe került. Méltánytalannak ítélte a helyzetet és napokig gondolkodott azon, hogy így tudja-e folytatni munkáját a Jobbikban, végül úgy döntött marad, és nem mond le tisztségeiről. Sajtóhírek szerint a pártban a mai napig nem sikerült lezárni az ellentéteket.

Frakcióvezető-helyettesi tisztségemről lemondok – ezt írta a közösségi oldalán Dúró Dóra. Ugyanakkor hozzáteszi, hogy oktatáspolitikusként tovább akar dolgozni, és marad a területért is felelős parlamenti bizottság élén. Dúró Dóra közösségi oldalán megjegyzi azt is, hogy szerinte párttársai közül többen is alkalmasak arra, hogy ellássák a frakcióvezetői tisztséget.