Fegyverrel hajtották végre a manöken-kihívást (videóval)

Azonnal lecsapott az alabamai rendőrség arra a 22 férfira, akik fegyverrel a kezükben pózoltak a legújabb internetes őrülethez, a manöken-kihíváshoz.

A férfiak csatatérré változtatták a helyszínt. A mozdulatlan férfiak egymásra céloztak fegyvereikkel, egyikük egy autó mögött feküdt, épp hogy látszódott a kilógó fegyver csöve. A felvételt a Facebookra is kiposztolták – az alabamai rendőrség örömére. A felvételen összesen 19 fegyver látható, a drámai helyzethez hangulatfestésként ordító rapzenét töltöttek fel, a “Black Beatles” című számot.

A felvétel egyikük lakásán készült, ahol a rendőrség nem sokkal a felvétel megtekintése után házkutatást tartott. Mint ahogyan a képen is látszik, igazi aranybányára bukkantak. A fegyverek és a lőszerek mellett kábítószert is találtak.

Egyelőre csak két férfit tartóztattak le – egyiküket azért, mert büntetett előéletűként fegyvert használt. A rendőrség szerint a letartóztatások még nem fejeződtek be, a hatóságok minden bizonnyal bizonyítékok után kutatnak.