Öngyilkos lett a balástyai rém a Csillagban

Két, emberölésért életfogytig tartó jogerős szabadságvesztésre ítélt fogvatartott öngyilkosságot követett el a Szegedi Fegyház és Börtönben hétfőn - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) az MTI-vel. Az egy zárkában elhelyezett férfiak felakasztották magukat. Az origo.hu értesülései szerint egyikük a balástyai rémként is ismert sorozatgyilkos lehetett.

A delmagyar.hu értesülése szerint az egyik öngyilkosságot elkövető férfi a balástyai rémként ismertté vált Sz. Zoltán, a másik a családtagjaival végző, szeged-gyálaréti M. Viktor Gábor volt.

A BvOP közleménye szerint az egy zárkában elhelyezett férfiak felakasztották magukat. A büntetés-végrehajtási intézet személyzetének azonnali és szakszerű segítségnyújtása ellenére a fogvatartottak életét már nem tudták megmenteni.

A rendőrség az ügyészség bevonásával folytatott helyszíni vizsgálat során az idegenkezűséget kizárta. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága belső vizsgálatot indított az eset körülményeinek teljes körű tisztázásáért.

Szabó Zoltánt négy nő megölése miatt 2004 szeptemberében sújtotta tényleges életfogytig tartó szabadságvesztéssel a Szegedi Ítélőtábla. Miklósi Viktor Gábort nagymamája, élettársa és kilenc hónapos kisfia meggyilkolása miatt ítélte 2010-ben szintén tényleges életfogytiglanra a táblabíróság.