Több településen tartottak polgármesterválasztást

Független jelöltek közül választhattak Barnagon és Csarnótán.

Két független jelölt közül Horváth Zoltán nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap a Veszprém megyei Barnagon, ahol négy képviselőt is választottak – tájékoztatta a település jegyzője az MTI-t.

Török Ádám elmondta, hogy Horváth Zoltán 61, Kulin Miklós György, a település korábbi vezetője pedig 33 voksot kapott. A négy képviselői helyért kilenc független kelölt indult. A 128 lakosú településen a 122 választásra jogosult közül 94 választópolgár ment el szavazni.

A településen azért tartottak időközi választást, mert a képviselő-testület szeptember 1-jén feloszlatta magát a polgármester és a képviselők között megromlott munkakapcsolatra hivatkozva.

Violáné Gáti Zsuzsanna lett Csarnóta polgármestere 

Violáné Gáti Zsuzsanna független jelöltet választották polgármesterré vasárnap a dél-baranyai Csarnóta községben – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a település jegyzője az MTI-t.

Szarkándi Zita közlése szerint az időközi választást azért kellett kiírni, mert a községet korábban vezető független Panta László szeptemberben lemondott tisztségéről.  A 122 választásra jogosult közül 82-en járultak az urnához, egy szavazat érvénytelen volt – tette hozzá.

Violáné Gáti Zsuzsanna 46, Pécsi Anett (független) 20, Inhof Éva (Magyar Munkáspárt) 9, Nőth Lenke (független) 6 voksot kapott – közölte a jegyző.