Lövöldözés volt Finnországban

Agyonlőttek három embert a finnországi Imatra városának egyik étterme előtt. Mindhárom áldozat nő volt - közölte vasárnap a rendőrség, hozzátéve, hogy a bűnüggyel kapcsolatban őrizetbe vettek egy 23 éves helyi férfit.

Az eset szombat éjfél körül történt az ország délkeleti részén lévő város szórakoztatónegyedében. A gyanúsítottat a helyszínen tartózkodók azonosították, és az illető nem állt ellen az őrizetbe vételnek. Még nem hallgatták ki.

A tettes indítékáról egyelőre nem lehet tudni semmit. Az AP hírügynökség a rendőrség közlése alapján azt írta, hogy az elkövető valószínűleg találomra választotta ki áldozatait. Több lövéssel, puskával lőtt az áldozatok fejére, felsőtestére.

A rendőrség a már korábban megígért sajtótájékoztatót még nem tartotta meg.

Egészségügyi illetékesek arról számoltak be, hogy a város központjában, ahol a szóban forgó étterem van, válságközpontot alakítottak ki.
Imatra egy 28 ezer lakosú kisváros az orosz határ közelében, Helsinkitől 230 kilométerrel keletre.

Az 5,4 millió lakosú Finnországban 650 ezer embernek van hivatalos fegyvertartási engedélye, a lőfegyveres emberölés azonban ritka. Néhány évvel ezelőtt megszigorították a fegyvertartási szabályokat két iskolai ámokfutás miatt.