Ákos új felajánlással segíti a rászorulókat

További felajánlással gazdagodott a közmédia "Jónak lenni jó!" akciója. Az ismert magyar énekes, Ákos dedikált platinalemezével csatlakozott a jótékonysági kampányhoz. A közmédia idén a Református Szeretetszolgálattal együttműködve segíti a kárpátaljai magyarságot, és a Kelet-Magyarországon élő rászorulókat.

Ákos a közmédia Jónak lenni jó! akciójának ajánlotta 2015-ös platinalemezét, amelyet a nagy sikerű Dupla Aréna koncert felvételéért kapott. A zenész már ötödik alkalommal támogatja a jótékonysági rendezvényt.

Mint mondta, biztos benne, hogy van olyan gyűjtő, a szó jó értelmében vett megszállott, aki számára értéket jelent a felajánlott platinalemez, és tudja, hogy jó célt segíthet, ha licitál a tárgyra.

Az MTVA akciója, a Jónak lenni jó! bevételével idén a Magyar Református Szeretetszolgálat munkáját segíti. A kampányhoz az elmúlt hetekben több ismert sportoló és művész is csatlakozott. Vevőre vár például Belmondo filmjeiből ismert dzsekije és José Cura dedikált exkluzív zenei csomagja is.

Siklósi Beatrix főszerkesztő azt mondta, magánszemélyektől is érkeztek már olyan felajánlások, amelyek hozzájárulnak az akció sikeréhez. Az egyik jelentkező egy Puskás Öcsi által dedikált labdát, egy közösség pedig az olimpiai bajnok vívó, Szilágyi Áron dedikált kardját ajánlott fel a hátrányos helyzetű emberek megsegítésére.

A Református Szeretetszolgálat 1358-as adományvonalának hívásával is lehet támogatni az akciót – hívásonként 250 forinttal. Eddig mintegy 5 millió forint gyűlt össze. A jótékonysági kampány zárásaként december 18-án a közmédia egész napos műsorfolyammal készül.