Közlekedési balesetéről kérdezte a szegedi alpolgármestert a KDNP

Közlekedési balesetéről kérdezte Szentgyörgyi Pál (MSZP) gazdaság alpolgármestert Haág Zalán, a KDNP helyi elnöke, frakcióvezetője a szegedi közgyűlés pénteki ülésén.

Az interpelláció szerint a szocialista politikus október 12-én egy önkormányzati tulajdonú gépkocsival balesetet okozott, villamosnak ütközött.

A kereszténydemokrata politikus arról érdeklődött, hogy az alpolgármester fogyasztott-e alkoholt a balesetet megelőző 24 órában, azonnal elismerte-e a helyszínen a felelősségét, meg tudott-e győződni arról, hogy a villamos utasai közül senki sem sérült meg, és mennyi idő elteltével hagyta el a baleset helyszínét. Haág Zalán kíváncsi volt arra is, a baleset milyen anyagi következményekkel járt, és ebből az önkormányzatot terhelő összeget megtéríti-e az alpolgármester.

Szentgyörgyi Pál az interpellációra adott írásbeli válaszában kifejtette: személyi sérülés egyik járművön sem történt, a villamost nem kellett kivonni a forgalomból, a polgármesteri hivatal gépkocsija szervizben van, a javítás költsége még nem ismert. Leszögezte: mivel személyi sérülés nem történt, és a balesetért a felelősséget magára vállalta, rendőri intézkedésre nem volt szükség. Hozzátette: felelőssége elismerése azt is jelenti, hogy az autó elszállításának költségeit, valamint a biztosító által meg nem térített kár összegének megfizetését magára vállalta.

A KDNP-s politikus megalapozatlan feltételezéseire és rosszindulatú vádaskodásaira nem kíván reagálni – fogalmazott.

Haág Zalán nem fogadta el a választ, de a közgyűlés 18 igen szavazattal 7 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett igen.