Fogy a remény a Clinton-szavazóknál

 

Lehajtott fejjel, zokogva távoznak a New York-i Jacob Javits központból a Hillary Clintonnak szurkoló szavazók. A legtöbb ember megrendülten, egykor lelkesen lengetett kis amerikia zászlójukat felgöngyölítve ballagtak ki az ünnepi hangulatra készülő eredményváróról.

Totális érzelmi sokk lett úrrá New Yorkban az amerikai elnökválasztás végéhez közeledve. A legtöbb ember elindult hazafele Hillary Clinton eredményvárójáról, nem akarják megvárni az eredményhirdetést – írja a Huffington Post hangulatjelentésében.

Egymásba kapaszkodva lépkednek ki a központból, a győzelmi hangulat helyett hátborzongató, kísérteties légkör a lap szerint a New York-i ikertornyok ledőlése utáni néma csöndet idézi.

Egy "Első női elnökünk" - feliratú pólókat áruló ember még mindig tartja a frontot, de már senki sem akar vásárolni. Az egyik távozó ember azt suttogja a mellette lépkedőnek: "Olyan, mintha egy hullaházban lennénk".

A környező utcákban is hasonlóan siralmas állapotok uralkodnak. A legtöbb ember fülhallgatóval a fülében, lehajtott fejjel ballag, van aki az orra alatt káromkodik.

Nem tudják feldolgozni, hogy az első amerikai női elnök helyett minden valószínűséggel Donald Trump jut nekik osztályrészül.


Fogy a remény a demokratáknál

Kövesse itt percről percre az amerikai elnökválasztás eseményeit!