Budapesten lép fel a virtuóz csellista

 

A világ egyik legismertebb virtuóz csellistája, Tina Guo is fellép a Vivaldianno - Tükrök városa című világkörüli turné budapesti állomásán november 13-án a Papp László Budapest Sportarénában.

A barokk zenét modern hangzásokkal elegyítő előadáson Antonio Vivaldi műveit hallhatja a közönség új megközelítésben. A koncertshow 3D-s látványvilágot, valamint a barokk zenei alapokat modern hangzással dúsított crossovert kínál az érdeklődőknek – közölte a budapesti koncert kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

Fotó: Facebook Fotó: Facebook

A Vivaldianno szerzője Michael Dvorák cseh zenész és producer, aki Jaroslav Sveceny cseh hegedűvirtuózt kérte fel a közös munkára. A szövegkönyvet Tomas Belko cseh zenész, forgatókönyvíró és dramaturg írta. Az esemény vizuális koncepciója a Prague's Eallin Animation Company munkatársa, Kosuke Sugimoto japán művész, rendező és animátor fantáziájából született meg.

A háttér a 350 négyzetméteres színpadon, 700 négyzetméter vetített felületen és egy 140 négyzetméteres LED falon elevenedik majd meg.

A Vivaldianno 2015 júniusában 15 ezer néző előtt, telt házzal mutatkozott be prágai O2 Arénában.