Összeomlott egy autópálya-felüljáró Olaszországban

 

Összedőlt pénteken egy felüljáró Milánótól északra egy, az átlagosnál jóval nehezebb terhet szállító teherautó súlya alatt, mindössze órákkal azt követően, hogy az olasz autópálya-hatóságok az út azonnali lezárását kérték. Egy ember életét vesztette, és legalább hárman megsérültek - jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

Egymásnak helyenként ellentmondó sajtóinformációk szerint egy férfi vesztette életét, három gyerek, egy felnőtt és a teherautó sofőrje sérült meg.

A baleset Olaszország Lombardia régiójának Lecco megyéjében történt.

Mentőcsapat tagjai a 36-os autópályán történt hídomlás helyszínén Milánó és Lecco között 2016. október 28-án. A balesetben, amelyet egy túlsúlyos rakományt szállító teherautó okozott, egy ember életét vesztette, négyen, köztük három gyerek megsebesült. (MTI/EPA/Fabrizio Cusa)

Az olasz televízió felvételein a kettészakadt autópálya-felüljárót lehetett látni, azt, ahogy tűzoltók fényszórók megvilágítása mellett kutattak a törmelékben további lehetséges áldozatok után. A videón egy piros színű kocsi roncsait lehetett látni a teherautó alatt.

Az olasz autópálya-hatóságok szerint éppen a nap folyamán kérték a felüljáró lezárását, miután betondarabok estek le róla, de a régió tisztségviselői csak hivatalos kérvény alapján akartak eljárni.

Az olasz rendőrség szerint a teherautó acéltekercseket szállított.